Plattelandscamping aan het water

Op de kleinschalige plattelandscamping van Slachtehiem geniet u van de rust, ruimte en het boerenleven. Waar een aantal jaar geleden onze koeien graasden, vindt u nu een ruim opgezette boerencamping met een verwarmd gebouw met een 5 sterren sanitair en een leefkeuken. Hier hoort u geen verkeer. Wel hoort en ziet u kikkers, vogels, paarden, schapen en koeien. Daarnaast bent u regelmatig getuige van de prachtige zonsondergangen en schitterende luchten in Friesland. 

Plattelandscamping met 5-sterren sanitaire voorzieningen

 In 2005 was Slachtehiem nog een melkveehouderij. In 2006 hebben wij een nieuwe boerderij gebouwd; een multifunctionele recreatieboerderij.

Waar een aantal jaar geleden onze koeien graasden, vindt u nu een ruim opgezette plattelandscamping. Onze camping heeft ruime, beschutte kampeerplaatsen door de mooie begroeiing rondom. Elke kampeerplaats heeft een eigen waterkraan en elektrische aansluiting (4 ampère). 

Bekijk de foto’s en lees over alle faciliteiten. 

 

FACILITEITEN

Sanitaire voorzieningen

De moderne, verwarmde ruime en zeer schone sanitaire voorzieningen vindt u vlak naast het kampeerterrein. Er zijn vier ruimtes met een douche, wastafel en toilet. Daarnaast zijn er twee toiletten. Er is een grote douche en toilet ruimte voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel. Voor de douches hoeven geen douchemunten gekocht te worden. 

   Keuken, koeling en wasmachine

   De keuken in het sanitair gebouw kunt u gebruiken om af te wassen. Ook is er een wasmachine en droger aanwezig en tegen betaling kunt u er gebruik van maken. Er is een gezellig zitje waar u wat kunt lezen terwijl de wasmachine of droger draait.

   In deze keuken staat ook een grote tafel waar u prachtig met uw laptop kunt zitten om te werken. Helaas hebben we geen hoogwaardige wifi verbinding.

   Camperplaatsen

   Slachtehiem is een campervriendelijke camping.  Voor campers hebben wij een aantal speciale voorzieningen. U kunt bij ons uw afvalwater lozen en schoon water tanken. 

   Bijkomend voordeel voor campers is de hoge ligging van ons terrein. Hierdoor is de afwatering prima en blijft het terrein langer goed droog

    Aan het water

    Camping Slachtehiem ligt direct aan de historische waterkering De Slachte. Dit water is uitstekend geschikt om te vissen, te kanoën of vaartochtje met uw eigen bootje te maken. Onze camping aan het water heeft een eigen trailer helling om uw bootje (max. 2x6m) in het water te laten.

    Meer informatie

     Vissen op de camping

    Geniet van vissen middenin het Friese landschap. In de rustige vaart naast Slachtehiem is een grote variatie in vissoorten te vangen: snoekbaars, alle soorten witvis, paling en brasem. U heeft weinig last van recreatievaart, hooguit een kano of kleine boot die voorbij komt. Klaas Bakker is wedstrijdvisser en heeft al meerdere wedstrijden gewonnen. Hij was zelfs Fries kampioen in 2011. Als u bij het vissen iets nodig heeft of wilt weten is de expert op de boerderij aanwezig. Met zijn tips vindt u ook de mooiste vislocaties in of bij de Friese dorpen in de buurt van Slachtehiem.

    Kanoën en vaartochten door Friesland

    Op de camping zijn kano’s voor max. 11 personen te huur. Op de camping is ook een trailerhelling waar u uw eigen boot (max. 2x6m) in het water kunt laten. Met uw bootje kunt u prachtige tochten maken langs De Slachte en kunt u naar Lollum, Franeker, Achlum, Arum, Kimswerd, Harlingen en Bolsward varen en als u wilt kunt u de gehele Elfstedenroute varen.

    Heeft u geen eigen boot, maar lijkt het u wel leuk om een tocht te varen? Deze kunt u huren in Hitzum bij Nauta’sbootverhuur of ouweseun.nl

     

    Heerlijke broodjes

    De dag starten met verse broodjes? 

    Bij de spar in Arum is mogelijk om broodjes te bestellen en laten bezorgen. Om half negen zullen deze dan worden gebracht. (alleen bij meerdere bestellingen mogelijk) 

    Overige faciliteiten

    Wij hebben op de camping weinig faciliteiten voor kleine kinderen. Echter op het erf zijn er leuke activiteiten en speeltoestellen. (Volleybalveld, kabelbaan, trampoline, skelters, klim- en kloutertoestel, kano’s)

    Reviews

    Wat anderen over ons zeggen

    Min of meer bij toeval – we wilden nog een paar dagen met de camper er op uit – kwamen we op camping ‘Slachtehiem’. We waren blij verrast. Een heerlijke rustige camping: een prachtig veldje met ruime plekken en zeer goed sanitair. Tel daar bij op de gunstige ligging van de camping (Sneek, Bolsward, Harlingen en Franeker op fietsafstand) en je hebt de ideale camping in Noord-west Friesland.

    Vijf sterren! Wij komen zeker terug.

    Koos & Ellen

    Tarieven

     de tarieven voor het kamperen 

    Prijs
    Per persoon per nacht / dag incl. gebruik van sanitair€11,25
    Kinderen tot 12 jaar p.p.n.€4,75
    De hond mag mee€1,25
    Toeristenbelasting (p.p.p.n.)€1,25

    Uw verblijf reserveren

    Via onderstaand formulier kunt u uw verblijf op plattelandscamping Slachtehiem reserveren. Uw reservering is definitief nadat u van ons een bevestiging heeft ontvangen. Deze ontvangt u binnen 48 uur.

    Heeft u vragen of hulp nodig bij het reserveren? Neem dan gerust contact met ons op.

     

    Heeft u een vraag?

    Stel deze gerust aan Lenie, Klaas of collega’s van Slachtehiem.