Ultiem genieten in friesland

Slachtehiem is gelegen in een landelijk gebied aan de historische waterkering De Slachte, op nog geen 10 minuten rijden van Nederlands trots; de Afsluitdijk. Slachtehiem ligt op een steenworp afstand van het dorp Arum, maar behoort officieel tot het dorp Lollum.

De 11-stedenstadjes Franeker, Bolsward en Harlingen liggen om ons heen op een afstand van minder dan 10 kilometer en tevens het gezellige vissersdorp Makkum met haar prachtige strand en boulevard is gemakkelijk te bereiken. Lees meer over de vele mogelijkheden in onze omgeving

 Er is in de omgeving van alles te beleven. U bent op Slachtehiem vlak bij de Waddenzee, officieel UNESCO werelderfgoed!

Ook is het leuk om een dagje naar één van de Waddeneilanden te gaan, als u toch al zo dichtbij bent. Of maak een tocht langs de mooie dorpen in de buurt van Slachtehiem. Een triketocht vanuit Sondel is een avontuur op zich; een unieke manier om het Friese landschap te beleven.

 

Op het erf

Voorheen waren wij melkveehouder, tegenwoordig veeboer met jongvee, schapen en kippen. Het boerenleven is dus nog dagelijks op onze boerderij te beleven. U mag gerust in de stallen komen kijken! Ook hebben we poezen en onze hond ‘Lytse Wytse’ die onze gasten vriendelijk verwelkomt. Kinderen vermaken zich verder prima met de skelters, de trampoline en ander buitenspeelgoed.

  Groepsactiviteiten

  Op het terrein mag u, bij verblijf in de groepsaccommodatie vrij gebruik maken van de buiten activiteiten, zoals onder andere: het volleybalveld, boerenvoetbal of van polsstokken. U mag tevens gebruik maken van de kano’s.

  Bekijk hieronder de lijst aan groepsactiviteiten die wij bieden of combineer uw verblijf met een feest!

  Meer informatie

  Op Slachtehiem kunt u in overleg vrij gebruik maken van onderstaande mogelijkheden:

  • Boerenvoetbal ( bal is 1 meter doorsnee)
  • Boerenvolleybal
  • Polsstokspringen
  • Touwtrekken
  • Kano’s tot 11 personen
  • Skelters
  • Trampoline
  • Kabelbaan voor jong en oud
  • Klim en klouter rek voor de kleintjes
  • Binnen- en buitenspeelgoed voor de kleintjes

  Ander mogelijkheden zijn leuke en sportieve groepsactiviteiten in samenwerking met andere bedrijven. Deze zijn op aanvraag:

   In de omgeving

   Op Slachtehiem is al veel vermaak, maar als u met het hele gezin iets leuks wilt ondernemen in de omgeving is het Kameleondorp in Terherne, één van de werkende molens in Friesland of het Otterpark in Leeuwarden leuk om te bezoeken. Bij slecht weer het Planetarium in Franeker of het Kazemattenmuseum bij de Afsluitdijk voor een greep uit de geschiedenis. Met de kinderen kunt u op een zomerse dag ook naar het strand van Makkum of zwembad Mounewetter in Witmarsum.

     Rust en ruimte

     U kunt natuurlijk ook lekker niets doen en helemaal tot rust komen in één van de wellness-oorden in Makkum of ergens anders in de omgeving. Of ga voor een lekkere High Tea in de buurt.

      Vanaf het water

      Friesland ontdekken vanaf het water? Maak er dan een gezellige of zelfs romantische dag van op het water  bij de Wolsumerkettingouweseun.nl of Nauta’s bootverhuur in Hitzum.