Camping aan het water

Camping Slachtehiem ligt direct aan de historische waterkering De Slachte. Dit water is uitstekend geschikt om te vissen, te kanoën of vaartochten met uw eigen bootje te maken. Onze camping aan het water heeft een eigen trailerhelling om uw bootje (max. 2x6m) in het water te laten.

Vissen vanaf de camping

Geniet van vissen middenin het Friese landschap. In de rustige vaart naast Slachtehiem is een grote variatie in vissoorten te vangen: snoekbaars, alle soorten witvis, paling en brasem. U heeft weinig last van recreatievaart, hooguit een kano of kleine boot die voorbij komt. Klaas Bakker is wedstrijdvisser en heeft al meerdere wedstrijden gewonnen. Hij was zelfs Fries kampioen in 2011. Als u bij het vissen iets nodig heeft of wilt weten is de expert op de boerderij aanwezig. Met zijn tips vindt u ook de mooiste vislocaties in of bij de Friese dorpen in de buurt van Slachtehiem.

Kanoën en vaartochten door Friesland

Op de camping zijn kano’s voor max. 12 personen te huur. Op de camping is ook een trailerhelling waar u uw eigen boot (max. 2x6m) in het water kunt laten. Met uw bootje kunt u prachtige tochten maken langs De Slachte en kunt u naar Lollum, Franeker, Achlum, Arum, Kimswerd, Harlingen en Bolsward varen en als u wilt kunt u de gehele Elfstedenroute varen.

Met een kano kunt u ook een in de volksmond genoemde ‘Drieslotentocht’ maken, een ronde van ongeveer 20 km. Vraag hierover meer aan Klaas of Lenie Bakker.

Heeft u geen eigen boot, maar lijkt het u wel leuk om een tocht te varen? Deze kunt u huren in Hitzum bij Nauta’s bootverhuur of ouweseun.nl